Det blev pannkaka .... 2008-06-29 Kl 15:49:24

Det blev pannkaka av att lägga in musik denna gång.Får försöka en annan gång. Det kom ingen gul ruta här hos mej, bara text.Sen kunde jag ju inte ta bort nåt då jag publicerat det. Snopet men det är till att försöka igen!
Dahlian blommar vackert nu i trädgården

Nu skall värmen komma till oss .... 2008-06-29 Kl 15:17:10

Nu skall vi  få tillbaka värmen. Vi har blivit lovade 30 grader. Visst är det väl överdrivet eller hur? Men klart bättre än 10 som det har varit. Men det är bara att gilla läget.                                               
                                              Nu blommar den vackra Clematisen med sina stora blommor.Låten .... 2008-06-28 Kl 16:46:10

               http://www.myspace.com/melissahornmusik

     Här är länken till hennes sida för den som vill lyssna på några låtar med henne. Mycket nöje. Örongodis är aldrig

    fel och absolut inte fettbildande!             

Mycket att ta igen. .... 2008-06-28 Kl 16:34:01

Förr lyssnade jag alltid på sommarprataren när det gick på P4. Men sen när den flyttade till P1 så glömdes den liksom bort.
Men nu har jag nästan kanalen på varje dag och det är många intressanta program att lyssna till faktiskt. Har kommit så långt, trots att jag är allätare, väljer vad jag vill lyssna på. Skvalmusik gör mig bara trött i huvudet numera.

Idag var det oxå en intressant person. En person som jag inte visste ett dyft om, bara hört hans namn.

Lars Winnerbäck. Hm, han var faktiskt ganska så intressant och låtvalet var helt ok. Gick in på My Space och där dök det upp en annan bra artist som sjöng duett med honom. Hon var inte heller känd för mej, men väl hennes mamma.

Melissa Horn, hennes mamma heter Maritza Horn. Båda har helt underbara röster. Melissa skriver egna låtar, allt för hjärta och smärta.
Måste köpa en skiva med henne. Lyssna och njuta inför sänggåendet. Varva ner. Härligt. Kul med ungdommar som tar upp vistraditionen. Men dom har oftast föräldrar att brås på. Fått det med modersmjölken.

                     

Björn Ranelid Sommarpratare .... 2008-06-27 Kl 18:24:14

Ingen kan fånga ordet som Björn Ranelid. Hörde honom som sommarpratare idag. Ingen kan som han få ett ord att få så mycket betydelse.Sen är det så härligt för han står för vad han har sagt. Han har fått många påhopp under åren. Men så är det när man sticker ut. Heja Björn. Jag har en del böcker i min bokhylla ,skrivna av honom.En bok är signerad till bara mej.Han skriver med resovarpenna, långa gamla bokstäver, precis som jag fick lära mig i skolan när vi hade välskrivning. Men hans bokstäver är så vackra, precis som orden som han formulerar. Vi är nästan årsbarn Björn och jag.Hans uppväxt är så lika min. Jag kan se mig själv när jag var liten. Jag var en del i Malmö då, så mycket kommer jag ihåg.Mazettifabriken. Doften från den åtråvärda chokladen som svepte ut över trottoaren.
Jo det är härligt att lyssna till honom och vi har samma musiksmak han och jag.                                 
                       Härlig bok! Det är i den han har skrivit en hälsning till mej.Jag är glad att äga den.  Kan läsa den flera gånger.

Känns bra .... 2008-06-26 Kl 16:37:46

Känns bra att ta en paus,många gör det. Pausar i bloggandet. Man måste göra det ibland, särskilt på sommaren.

Hunden är nu nybadad, alla hans fällar är rena och doftar gott. Hunden sussar gott. Vädret är lagom och nu är jag sugen på kaffe. Tar mig en kopp tror jag.Får vara nöjd med dagen så här långt. Hämtade mina nya glasögon igår. Runda och härliga. Ser riktigt lärd ut fniss. Men nu flyger malen ut ur plånboken. Smakar det så kostar det. Har jag fått lära mig.                                                


                     Dessa bågar fanns på nätet för 395 kronor,mina ser nästan likadana ut och kostade 2 400 kronor!!

Känner inte för att skriva .... 2008-06-25 Kl 18:56:40

Bloggtorka kallas det för tror jag. Har mycket i huvudet men det kommer inte fram från hjärna till finger. Men det går fler tåg som man säger. Sen vill jag inte vara en gnällkärring heller, men ibland skulle det få vara skönt att skriva vad man känner.Om sjukdom, sånt som gör ont. Men det hjälper knappast. Fast man vet aldrig, det lindrar kanske lite,men bar lite. Men det är mer legitimt att gnälla över vädret, det har jag gjort x antal gånger.Kärt ämne så att säga. Likadant om man skall inleda ett samtal. Då tar man vädret som inledningsfras. Det har funnits många varianter denna sommar så man har inte behövt bli långrandig. Blåst,storm,åska,torka.........                         

Vinden har mojnat. .... 2008-06-24 Kl 18:44:17

Nu börjar det lugna sig i trädkronorna. Blommorna får vila för denna gång. Stackare som måste vara ute i stormen. Det hade inte jag klarat. Jag blir alldeles tom i huvudet när det blåser för mycket. Nu har det varit storm i över ett dygn och jag känner att sommaren bara hoppar förbi oss. Jag klagade innan så nu får jag igen. Nej så är det naturligvis inte. Men tittar på datumet och konstaterar att Juni snart är slut. Visst, tiden rinner iväg hur man än försöker hålla den tillbaka.                                              

                                         Idag är det sex månader sen det var julafton och gräsmattan var grön o frodig!


 

Det står 23 juni i almenackan .... 2008-06-23 Kl 19:41:58

Kan inte minnas att sommaren  har varit så skiftande som i år. Först varmt och torrt, inget regn. Nu känns det som om hösten har kommit till oss. Regnar och blåser, ja nästan storm är det. Tittar på almenackan, där står 23 juni, alltså mitt i sommaren. Nej jag har nog glömt att vända blad. Där skall stå 23 november. Usch vad trist, minns ju inte sommaren.

Uno

Ja inte kan man ligga på gräsmattan och gnaga på goa ben inte . Jag gillar inte heller den förbaskade blåsten. Upp till kamp för bättre väder.
Fick ett vykort idag. Husse han trodde det var han som skulle vaccineras. Men det var jag. Får se. Mycket som skall göras, jag skall till baderskan oxå någon dag i veckan. Hur skall man hinna gnaga på ben då?


         Så här såg jag ut en gång när jag besökt vet. Men inte blev jag sjukskriven inte.Fick fördiska iallafall.

Mmm .... 2008-06-22 Kl 13:31:23

Idag är en sån slappdag.Regnig sådan faktiskt. Har inte regnat på en månad och då kom endast 2 mm här. Gräsmattorna är korngula och perennerna slokar. Vad gör man? Jo går in på Adlibris och beställer en bok. Många böcker vill jag ha men får stoppa min konsumtion på böcker. Ibland kan det bli för många i månaden. Jag älskar att äga böcker, inbundna skall det vara. Så jag stoppade vid en smarrig sak! Vilken i ordningen vet jag inte. Men här skall ätas desserter!                 

                                                                                 MUMS
 

                                             


                             TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ HELGEN!                                                       


                               

GLAD MIDSOMMAR! .... 2008-06-19 Kl 18:20:36

Ha en GLAD MIDSOMMAR ni alla. Härligt att vara svensk i sommartid. Sill,nypotatis och jordgubbar, sen nåt gott att dricka till! Ljust hela natten,flaggan som svajarblå och gul. Nåt svenskare än så kan man väl inte tänka sig eller hur.
Jag håller med Birgitta Andersson. JAG ÄR SÅ GLAD ATT JAG ÄR SVENSK HO HO.                                  

Attan också .... 2008-06-18 Kl 23:24:05

Attan oxå att vi inte gick vidare i fotbollen. Gud vad man är svensk och man lever in i matcher där Sverige spelar.Annars tittar jag inte alls på fotboll. Jag är som många andra svenskar.


 ÄLSKAR VÅR FLAGGA GÖR JAG OXÅ!


Uno

Skönt att eländet är slut så jag kan få lugn och ro. Fasligt vad det tutas och tjoas på TV. Fattar noll.

Mitt äldsta barnbarn .... 2008-06-16 Kl 16:59:05

Mitt äldsta barnbarn tog studenten i fredags.Tänk vad tiden går.Tyckte nyss att jag blev mormor, men det är 19 år sen. Men börjar man mer att tänka i detaljer vad som hänt så ÄR det längesen. Kram Filip och lycka till!
Mormor


                               

DOLLY PARTON .... 2008-06-15 Kl 20:09:43

Ja så gick konserten av stapeln på Malmö Stadion. Vilket fiasko med bild och ljud. Ja hon kunde inte hjälpa det, men arrangörerna skall ha på huden! Betalar man så mycket för en biljett skall man väl få valuta för dom. Ljudet studsade tillbaka från läktaren och placeringen var så att man såg inget. Det blåste så storbildsprojektorn kom inte upp från efter pausen. Dolly gjorde det bra för hon hörde oxå sig själv med fördröjning.
Bilden talar för sig själv! Det var vad jag såg av Dolly!


Lite regn har aldrig skadat .... 2008-06-12 Kl 22:45:48

                 


    Plötsligt så slår vädret om bara sådär. Solen sken när vi gick ut Uno och jag.Men när vi var långt hemifrån så kom

  regnet. I massor. Ingenstans att ta skydd mot de blöta dropparna. Alla träd var som bortblåsta. 
  Det var bara att gå, lite regn har aldrig skadat.Visserligen var det ett kraftigt åskregn men vi var ju ändå på väg hem
 

 Uno:
 
 Fy, vad är det nu? Jag blir ju alldeles blöt, jag hatar att bli blöt! Vet knappt hur det känns, det var ju så längesen jag 
 var ute i regnet.

                
  
             Här är jag i ett torrt tillstånd och det är mycket skönare faktiskt !
    
 


Att få bara vara .... 2008-06-11 Kl 13:47:46

Att få bara vara,du sköna tanke. Men just nu är det inte bara en tanke.Jag är bara idag. Imorgon är en annan dag och då får jag ta det då, om det blir måsten eller att bara vara.

Filosofen-för en dag.
 Blåsigt värre! .... 2008-06-10 Kl 19:53:45

Idag är det blåsigt värre. Vinden sliter i den redan torra grönska.Blommorna svajar och björken rasslar i lövverket.
Man kan höra hur dom ber om vatten, det var längesen dom fick släcka sin törst. Gräsmattorna ser ut som torkat hö.
Fåglarna är så tacksamma för sina vattenbad där dom kan svalka av sig. Bra för då låter dom bli jordgubbarna som nu lyser röda och inbjudande. Har plockat en liter vilket är bra med tanke på de få plantor jag har.

Här sitter en av mina trädgårdsänglar som oxå undrar när regnet skall komma.

En Varm och vacker dag snart bakom sig .... 2008-06-08 Kl 19:42:51

Attans vad man är seg i huvudet när det är så här varmt. Svårt att tänka klart, dricker väl för lite vatten. Varför kan man inte känna av det själv?Man måste påminnas hela tiden.DRICK,men jag bara dricker kaffe och det är då rakt inte bra eftersom det är vätskedrivande ju.
Har blivit peppad av alla som fotat så fina bilder,Matte, Nina bl,a.Så jag tog nästan 100 bilder idag, lite förvirrande kanske i värmen. Men jag kände för det,såg med andra ögon allt fint man har i trädgården som blommar  och inbjuder till att fotas.
Nu har guldregn och syren blommat över och nu kommer jasmin och ros som pockar på uppmärksamhet. Men det får dom så gärna, kaprifolen med.Kvällen med den ljuvliga doften.Lite lyxig, men gratis.Det är bara att ta för sig!

None

Gick inte att ladda ner de nya bilderna,tar en repris så länge. 

Vindstilla,nästan, jippie .... 2008-06-07 Kl 20:43:54

Visst har vi haft värme länge nu, men vi har haft en massa blåst som har bromsat utevistelsen. Har havet inpå knuten så man bör vara van. Men icke!
Idag har varit den skönaste dagen, bara en bris från havet,så fint att vi har flaggat idag med! Igår piskades flaggan nästan sönder men idag vajar den vackert mot en blå himmel.

Blommor och blader törstar efter vatten, det kan regna på natten tycker jag. Härligt att sen gå ut i naturen som doftar så friskt efter ett regn. Nästan glömt hur det luktar!GRODANS DAG-NATIONALDAGEN .... 2008-06-06 Kl 22:51:29

Tänk, vi firar två olika saker på samma dag. Grodans dag, grodan som är världens känselspröt  hur vår jord mår. Ingen har en sån känslig hud som grodan. Där registreras allt. Den är utrotningshotad i vissa länder, där den anses vara en delikattes bl.a. Men här i Sverige är den fridlyst tackolov. Det sägs att ser man en groda vid ett vattendrag så är vattnet drickbart. Då kan man dricka sitt vatten i dammen för där vimlar det av grodor.Olika sorter,gröna och bruna. Dom är så söta och deras läten är härliga. Varje år får vi tusentals grodyngel som man får värna om.
 
None

Sen har det ju varit Nationalfirande runt hela Sveriges långa land. Alla tycks ha fint väder och vår vackra flagga har vajat för vinden. Blå som himlen gul som solen. Jo visst är den vacker vår flagga!

 

Sommaren är kort... .... 2008-06-05 Kl 18:14:11

det mesta regnar bort. Ja nu är det snart studenten. Nästa vecka går dom ut här i vår kommun. Det har lovats regn på Onsdag, men vi får hålla tummarna. Grannkommunen går ut idag och dom har verkligen vädrets makter med sig. Bättre väder än så här kan man väl inte ha. Men vi brukar ha dåligt väder här nere när det är skolavslutning så varför skall vi bryta den traditionen? Den blomstertid nu kommer? mycket är redan överblommat, syren och guldregn och björken ser lite vindpinad ut, vi har ju nästan haft storm i värmen. Men oavsett väder så blir det skolavslutning i allafall.

Jag, Uno behöver inte bry mej, jag är ledig varje dag. Ligger och solar, tuggar lite ben, jagar katter, men det är ju enbart en hobby som jag har.Ja man har det bra ändå, det är gott att vara hund!


 Här öppnar jag en JULklapp, jag sa väl att sommaren är kort!
Uno Snygg

Nu går det mot OS i Kina .... 2008-06-05 Kl 15:40:52

Med stormsteg går vi mot OS i Kina. Jag är både för och emot.Tudelad som man säger.
Var för några år sen i Kina. Besökte alla sevärdheter såsom Kinesiska Muren och Peking Operan. Sevärdheterna är fantastiska men att bo där? Nej. Men sen gillar jag deras Chi Gong och andra övningar. Ja det är väl regimen jag inte gillar, annars är landet fantastiskt!

Här är en skådis som gör sig redo för föreställningen
Här står jag frusen vid Kinesiska Muren


Fortfarande Varmt! .... 2008-06-04 Kl 19:45:51

Nej inte gnälla. Blir man aldrig nöjd? Men nu är det väl ÄNDÅ för varmt eller? Tacka vet jag SNÖ! Nej jag skämtar bara. Sommaren är härlig, men i måttliga mängder om man får säga det.
Uno Snygg

Ännu en dag har gått förbi .... 2008-06-01 Kl 21:11:13

Nu har ännu en dag gått till ända. De bara springer förbi som små snabba barnfötter. Solen hinner inte komma upp förrän den skall lägga sig igen. Jovisst den är uppe lite längre nu men man hinner inte riktigt fånga dagen.

Idag har det varit riktigt varmt, blåsten har gett med sig lite och även den har varit varm. Jag har letat grodor, gjort lite lekövningar, annars tagit det lugnt.Igår fyllde husse år och då var det tjo och tjim i trädgården. Curt var oxå med så vi hade jättekul vi med.


image62Curt och jag förklädda till grodor!