PARFYM BAKOM ÖRAT .... 2008-02-29 Kl 17:50:57

Ja då är det fredag och kväll. Idag har vi haft mulet väder men igår VAR DET MYSIGT! Då kom Curt & Lufsen hem till mej och gud vad vi busade, ja inte Lufsen han tog det lilla lugna och det kan man förstå. Men han tyckte nog att det var mysigt han med.
Vi gick en runda ner till havet och på golfbanan. Härligt! Plötsligt mötte en härlig doft mina näsborrar. Slog ett par varv i gräset och fick världens godaste parfym bakom örat tyckte jag. Men bara jag och Curt. Det var Canadagås skit, en grön stor sådan. Av bästa sorten. Jag snodde hela kakan så det blev inget över till Curt.
När vi sen kom in så luktade jag SÅ gott och Curt han blev avundsjuk att slickade upp allt som var bakom örat. Eller han ville kanske hjälpa mej från att bli tvättad? Doften försvann varjefall.
sicken kompis! Men kul hade vi och jag var snäll hela tiden, det hade jag ju lovat matte.


image41Så nu kan hon kalla mig
sin lilla ängel(idag varje fall)

Uno Snygg


SLIT OCH SLÄNGDAG .... 2008-02-27 Kl 19:22:01

Idag har matte kastat och gjort röjning i garderoberna. Jag fick vara på behörigt avstånd annars hade vi väl slängt allt.Jag är nämnligen duktig på att strimla kläder och ibland käkar jag upp en remsa. tycker faktiskt om jeanstyg. Först låter det mycket när jag strimlar och sen har den ett alldeles lagom tuggmotstånd. Jag behöver inte alls vara hungrig, det slinker ner ändå. Matte kom ner med en synes ny Shepper morgonsko och gav mig. Hon sa att hon hittade inte den andre så då kunde jag få leka med den jippie. Nästa gång när hon kom ner hade hon hittat den andre skon men då var det för sent för då fanns det bara tussar kvar av den första ha ha. Ce la vie. Hon får ju skylla sig själv eller hur!
Imorgon skall jag träffa Curtan och Lufsen. Vi skall gå en promenad längs havet och matte hon önskar att jag skall skärpa mig och vara ordentlig. Men jag ÄLSKAR Curt, han är en sån rolig kille,Lufsen är väl reko han med men han är ju en gammal gubbe.Han får man ta det lugnt med och det gör jag faktiskt oxå. Lite vett i huvudet har jag väl, fast matte påstår att det är mest sågspån innanför pannbenet på mig hi hi.Hon är för rolig,hon tror hon vet vad jag tänker, eller rättare sagt att jag inte tänker, hon skulle bara veta!
Nej nu gäller sofflocket, måste ladda upp till imorgon.
Uno Snygg


                                          image40

Ser ni hur jag tänker?

Scotten! Var det den färgen? .... 2008-02-25 Kl 15:13:49

Ja idag har vi skapligt väder minsann.Våren börjar så smått -vad nu det är för nåt!
Scotten han skrev om en blålila eller nåt sånt som gamla damer färgar sitt hår och nu undrar jag om det var denna han menade ha ha.
                                                   image39
                   

Nej jag får nog hålla mig till mer neutrala färger annar blir man väl förväxlad med en papegoja blä.

Uno Snygg

JAG SÄGER BARA LÖRDAG! .... 2008-02-23 Kl 19:07:05

Ja så var det lördag säger mina flockmänniskor.Ja då blir det sånt skitprogram på TV igen. Utagning i sång eller vad man skall kalla det. Skall jag vara ärlig så gillar  jag djurprogram mycket bättre. Eller varför inte djur i verkligheten. Hundar gillar jag mest, katter är inte dumt heller för dom kan man ju skrämma och det är kul!
Igår var Curt och hälsade på. Vilket liv, jättekul tyckte jag(Curt oxå) men han gav upp för tidigt. Jag vill ha rörelse hela tiden. Människorna uppskattade det inte så värst. Matte fick andnöd, synd om henne, men idag andas hon igen tack o lov. Klart, jag har tagit det lilla lugna, lekt lite, sovit och gått lite rundor i byn. Ätit har jag oxå gjort, jag har börjat älska mat faktiskt. Får ta det lugnt så att jag inte fr en kulmage. Hörde nog badtantens kommentarer om att jag var tjock, men där försvarade matte mig och då sa badtanten, ja ja jag vet inte hur dom skall se ut! Näe då kan hon väl hålla inne med sina kommentarer då. Hon har ju bara smala foxterrier som flockdjur!
Nej nu skall jag ut och röra på fläsket, vi ses!
Uno Snygg

                                             image38


Då Har Man Badat! .... 2008-02-21 Kl 19:49:32

Ja fy så har man blivit badad och friserad. Öronrengöring och klippt klorna. Fönad, YOU NAME IT!
Men Scott han tyckte att jag skulle krulla mig, men som tur var så hade badtanten slut på permanentvätskan!
Så det slapp jag. Fast jag tror hon hade fått problem med mitt ostyriga hår. I kortaste laget faktiskt. Men man vet aldrig vad dom kan hitta på dom där människorna. Dom är då rakt inte som vi eller hur Scott. Hörde att du mött en sån som trodde han var som oss! Knäppgökar det finns.
Nej nu lite slapp hållning i soffan(badtanten sa särskilt ifrån om det, inte ut i detta rusk) Jag håller med absolut!
Uno Snygg

                                                     image37Vad tycks om färgen däremot? Ganska snyggt eller hur? Nu känner jag för att gå på party, fast jag väntar tills imorgon.

JAG MÅSTE BARA! .... 2008-02-20 Kl 22:46:59

Jag måste bara visa den superfula Pudel vid namn Carola! Eller vad tycks? Ja göra en pudel är väl det sista man tänker på. Tacka vet jag en engelsk gentleman!
Pudeln hittade Scott på nätet, en hälsning till mig ha ha. Han vet vad jag  hm gillar.
Imorgon blir det andra bullar, då skall jag till badtanten och skrubbas ren, men ingen pudelklippning tack!
Uno Snygg


                                      image34Så här blir det väl efter badet ha ha!                               image36
Men bättre det än den här som Scott har mailat mig ha ha !!

TISDAG IDAG SÄGER MATTE. .... 2008-02-19 Kl 18:02:17

Tisdag idag, ja vadå? Måste man veta det? Fast jag kommer att jubla högt när hon säger Fredag för då skall min kompis Curt komma hem till mig. Gud vad vi skall busa, han och jag. Men jag får väl skärpa mig, lägga band på mig som matte säger. Uppföra mig ordentligt. Trist. Men sen kommer min människobrorsa oxå, han som jag bara ÄLSKAR. Kan det inte bli Fredag snart!
Idag var en annan kompis som jag gillar skarpt oxå, Frida här och hälsade på. Det är Curts lillmatte och hon är så kär. Hon är inte ett dugg rädd för mig fast jag hoppar hela tiden och vill bli klappad. Jag får väl skärpa mig där med. Annars är det som vanligt, äter, sover, skäller på en och annan granne och går lite promenader.
Just nu är jag trött och behöver vila en stund. Har varit i farten ganska många timmar nu faktiskt.
Hej och godbye.
Uno Snygg
                                     Här är jag en liten "bebis" 4 veckor!

SNÄLLDAG IDAG ! .... 2008-02-18 Kl 18:34:35

Idag har jag varit världens snällaste. Tror att jag har varit jättenöjd oxå. Varför vet jag inte, men det kan vara hormonerna som har varit på rätt plats kanske. Promenerade fint hela tiden enligt matte, mötte människor med barnvagnar utan att bry mig. Matte hon njöt och vi var ute jättelänge. Solen sken oxå och det blåste knappt. Kan det vara våren? Såg att rabarberna börjar komma upp, då får man låta bli att pinka där nu.
Katterna där ute tror det är mars nu oxå, parar sig,usch, då jagade jag iväg dom minsann.
Nej nu är jag trött efter vandringen så jag får vila mig i soffan ett tag.
Hej på er!
Uno Snygg

                                          image32

SLAPPARDAG, MEN SÅ ÄR DEN SÖNDAG JU! .... 2008-02-17 Kl 20:09:12

Ja så har Söndagen gått. Är lite slö efter gårdagens TV program. Sår i öronen som man säger är jag oxå.
Men det blir till att ta nya tag för imorgon kommer det en ny dag, även om det är Måndag. Suck.
Inga kompisar i sikte, det är för blåsigt och trist väder. Man vill bara ut & slå en sjua, sen in i soffan!!

Uno Snygg

                                Här är det snart sängdax!                               image31


SÅ VAR DET LÖRDAG IGEN! .... 2008-02-16 Kl 19:09:53

Det var ju rent hemskt vad dagar och nätter springer iväg. Hör Husse & Matte säger det titt som tätt. Men jag börjar faktiskt tro dem. Man hinner inte slå upp dom bruna förrän det är dax att stänga dom igen. Ja nu får man se om man vill ha dom öppna ikväll då det är Melodifestivaltest eller vad det heter. Jag tycker det är mest test faktiskt. Ikväll skall hon Carola med stort C vara med. OJ OJ, henne gillar jag inte alls.Hon är lika tillgjord som en Pudel.Nej tacka vet jag hårdrock och nitar. Det är nåt att bita i för en Bulle och en fralla med kanske?
Tänker på Curt, han bor ju med en hårdrockare, Sumorock, så han är väl riktigt van nu vid det här laget.
Mina softa inneboende spelar mest Mozart meditation, säger dom varvar ner med den typ av musik. Men vi lyssnar på hårdrock vi med. Lovehandles är bra, men så gillar jag sångaren supermycket! Min människobrorsa är det.
Har en bra bild på honom faktiskt. Nej nu får jag börja sänka parabolerna för nu börjar det snart. Melodifestivalen menar jag. Ha det!


                                                                                               Klicka på mig!
                             
  Uno Snygg

Så har den dagen lagts på hyllan, nu kommer kvällen! .... 2008-02-15 Kl 18:39:17

Ja så har denna dagen gått till ända. Men man har hela kvällen framför sig. Är rätt slö idag faktiskt. Varför vet jag inte, kan vara lite vårtrötthet. Har hört matte prata om det. Jag har faktiskt lekt med Sessan, min granne ,idag. Det är en 10 årig dam, ras schäfer. Chefer skulle jag hellre vilja säga för hon beter sig som en sån. Hon bestämmer, jag hänger efter. Hur i hela fridens namn kan man jaga en boll? Hur kul är det? Det är och har aldrig varit mitt favoritredskap precis. Ja jag fick väl hänga på, men bara halva vägen till bollen. Dom får tro vad dom vill, lat, soffpotatis you name it. Bryr mig inte ett dugg faktiskt.
Hörde att Curt har fått ett nithalsband, blir lite avis på honom för nu skall han väl spänna musklerna ännu mer när han går. Men skit samma, han är Cool och det står jag för.
Ha det gott alla mina vänner!

                                          image28

Happy Valentines Day till alla mina kompisar! .... 2008-02-14 Kl 17:17:13

                            image27

Ja idag är man snäll! .... 2008-02-14 Kl 16:36:30

Ja idag är det ALLA HJÄRTANS DAG! säger matte & husse, och då skall man få extra omtanke och själv vara snäll eller?  Jo jag har varit snäll idag, bara tittat på katten och skällt lite grann. Solen har varit uppe hela dan så vädret kan man inte klaga på. Matte hon tog en del porträtt på mig i trädgården, det är alltid kul. Hur många är hon uppe i nu? 1000 minst. Men jag låter henne hållas, hon tycker det är kul ju och nog är jag allt en liten linslus om jag skall vara ärlig.
Här kommer lite bevis!
Uno Snygg

image26

Se hur skönt det ser ut med sol och allt!

IDAG ALLA HJÄRTANS DAG! .... 2008-02-14 Kl 14:44:50                                En Riktigt Stor Och Härlig Kram Till Er

                                         Önskar Scott & Karina


            image25          

Måste visa min fina kompis .... 2008-02-13 Kl 22:04:24

Nu måste jag få visa min fina kompis på bild, han är så fin tycker jag. Vi har aldrig träffats men en vacker dag kanske det blir av. Jag har ju två jättefina kompisar här hemma, Curt & Lufsen men vänner kan man aldrig få för många av eller hur!


 
image24

Här är han med sin stolta matte Karina.  Scott har oxå en blogg  http://bullscott.blogg.se

Hänt nåt idag? .... 2008-02-13 Kl 16:46:35

Nej idag har inget hänt, absolut inget, eller? Nja jag har varit ute på promenader, om man kan kalla det för de. Jag var inte intresserad ett enda dugg på att "fingå" i byn och dess omnejd idag. Roligare att springa lös i trädgården och skälla. Kommer det ingen att skälla på så kan man låtsas att det kommer nån. Lätt som en plätt. Jag ser många "spöken" mitt på dan med. Jag har inte sett en enda kompis idag, undrar om dom ligger och sover. Jag själv skall oxå gå och lägga mig på soffan en stund. Skall vakna lagom när husse o matte skall se på TV. Då skall jag ut och ta en runda. Se om katterna är ute, kul att jaga. Vi har tre stycken ju så där är att göra minsann. Nej lite relaxing nu. Kanske drömma om min kompis Curt Cool som jag gillar att busa med.
Hoppas vi snart ses. Jodå jag gillar den gamle med, men han är inte intresserad och det förstår man ju.

image23

Här är Curt & jag när vi träffades första gången! Kul att ha en ny kompis!

Igår- Idag .... 2008-02-12 Kl 15:40:18

Vilken skillnad det är på dagar & dagar. Igår hade jag världens bus med mina bästa kompisar. Jag åkte till stan, stan där skall man ju fingå, men jag har aldrig varit så skitig som när jag har varit i staden.
Curt och jag hade världens race, leran stod i högan sky, gud vad jag ÄLSKADE det. Visst, jag har lite för bråttom.
Men kul hade vi!
Idag är det lugna promenader som gäller, ledig på soffan och lite mat m.m. Men det kommer nya dagar fyllda med dynga och bus snart!

Här är en bra bild på mina kompisar(bakom galler) ha ha.


           image20


                                                image22

Idag är en sån mellandag .... 2008-02-05 Kl 19:07:31

Ja inget har hänt idag. Har tagit det lugnt förutom mina rundor i byn. Mötte en som inte får vara min kompis för hennes matte! Hon drar och sliter i sin hund för gå en annan väg. Men jag bryr mig inte, jag har andra kompisar så det så. Har legat hos matte och njutit när hon läst en bok. Ligger på kudden för hon skall alltid ha en kudde under boken. Hon säger att hon har så ont i fingrarna så hon kan inte hålla i nåt. Men det passar mig utmärkt att få vila kudden. Innan var jag hennes nack kudde men jag har nog blivit för stor för det nu!
Uno Snygg

                                           Här är Zeb, jag och Jonny


image18Här är det bus när vi var små, mycket små.

                                                                     

Glömde visa bild! .... 2008-02-04 Kl 18:25:15

Glömde visa bild då det var massor med snö förra februari då jag kom över staketet, det HÖGA. Då jag nästan skrämde några grannar!                                           

Sicken Måndag! .... 2008-02-04 Kl 18:08:05

Här ligger man och slöar på soffan och så plötsligt skiner solen! Upp och hoppa! Ut iträdgården bara!! Men visst var det skönt när jag väl kom ut och plötsligt så stod min kompis Curt och kikade genom staketet. Vadå trött! Jag? nej inte det minsta. Fast matte & husse hade nog önskat att jag var lite trött. Jag tycker det är SÅ roligt att jag har en kompis. Fast jag kan inte riktigt förstå att han kan snarka så som han gör. Där är jag minsan diskret. Sällan jag kommer i så djup sömn, men det händer visst, men så högljudd som han? näe det är jag inte. Mina brister är väl större enligt mina inneboende, ja jag menar vad jag skriver, för här är det jag som bestämmer eller? Fast dom tror att det är dom. Men jag växer väl till mig jag med, hopp finns som sagt, men frågan är NÄR, och det kan dom undra människorna.
Curt han åt upp min mat, Väl bekomme, jag är ju en gentleman, en engelsk sådan. Sen tog han min parfym! Kattskitsdoft mmmmm ok jag delar med mig där oxå.Vad har man till för om man inte skall måna om dom!
Ja det blev en bra måndag trots allt! Nu gäller soffan!!

Har det hänt något idag? .... 2008-02-03 Kl 18:19:04

Får tänka efter, har det hänt något idag? Nej inte mer än att jag kivat med husse och matte. Har sprungit in och ut från rum till rum och snott saker. Husses verktyg, kul. Mattes gamla skor har jag tagit, oxå kul.Lite god mat, men det kunde varit mer i MIN skål, får bara rester. Min kompis Scott är jag avundsjuk på , han har massor med snö hos sig. Vi har inte haft snö en enda gång här nere i år. Förra februari fick vi massor, så mycket att jag kunde springa över staketet och ut till folk som gick förbi. Matte & husse dom märkte inget förrän dom såg att där var några människor som stod och viftade med armarna och skrek att jag var lös. Vadå lös, det var ju bara roligt att hoppa i drivorna ju!  Undrar hur Lufsen och Curt har det idag. Ligger dom och slöar eller dom är på promenad. Ja vi får snart gå en runda tillsammans igen, för det är DÖtrist att gå själv, giter inte bara.

Uno
Här är Scott! Fy vad mysigt han har i snön!
Här omfamnar jag Curt ser ni det?

Mina Kompisar! .... 2008-02-02 Kl 19:28:00

Nu skall jag lägga in lite bilder på mina kompisar, kul att ha. Idag har jag inte gjort så mycket, gått ett par rundor, skällt på en del hundar. Vädret idag har varit skapligt men kallt. Nu börjar det ändå bli vår tror jag för alla kompisar har börjat skälla och katterna har oxå vaknat till.
 Här är min äldsta kompis Lufsen som är tio år. Han vill inte leka men han gillar mig ändå.
 Här är Scott från Uddevalla, han har jag inte träffat men klart han är min kompis han med!
 Ja här är jag och visst kan man vara kompis med sig själv eller hur?
Sen är det ju Curt förståss! Min senaste kompis.
 Sen finns ju tuppen Bosse med hönor oxå (imorgon skall jag visa mina katter som jag gillar att jaga!!
 Sen har vi Yatzi men han har flyttat till Stockholm så han träffar jag inte mer.

Nej nu är det mys som gäller, det är ju lördag idag!

                                                             image13

Fredag och båst .... 2008-02-01 Kl 13:55:36

Idag är det fredag och det stormar och regnar om vartannat. Idag när jag hade bestämt träff med mina kompisar Lufsen & Curt!
Men vi var ju ute iallafall. Vi gick och sprang om vartannat till Flaningen för där finns en stor rastplats som man kan vara lös i. Kul!! Men gud vad geggigt det var där, rena sörjan. Jag har aldrig varit så skitig i hela mitt liv.
Stackars Lufsen, han blev värst drabbad med sin långa päls, men Curt och jag vi slapp och bada, skönt.
Det räcker minsann att bli avtorkad, trist bara det. Men kul hade vi, ja jag kräktes hela tiden, jag kan ju inte ta det så lugnt som dom andra två, känner inte min begränsning så att säga.
Nu vilar jag skönt, har ätit lite och skall ta det lugnt. Några ti´mmar hoppas min matte på, men vi får se hur det blir med det.

Här är en bild av min kompis Curt, men har ingen på Lufsen, men det kommer!

  Här är han, Coole Curt.